U bevindt zich hier :  startpagina > Lekker Fris onderweg > beurzen en symposia

Beurzen en Symposia

Loading...

Werken rond binnenmilieu en gezondheid op school is van groot belang. Daarom vinden we het belangrijk dit thema en de mogelijke werking errond bekend te maken.

Dit gebeurt vaak heel lokaal tijdens bijvoorbeeld een overleg met CLB's, maar het kan ook door middel van infostand op een beurs, symposium of een platformoverleg.

Enkele voorbeelden:

FORUM Gezond met Verstand 31/03/2010.
 
Hoe kan een school in de klas werken aan een gezond binnenmilieu. Deze bondige info wordt gegeven in het deel 'Gezond en Fris in de klas, de praktijk'.
Meer info op: http://www.lne.be/themas/milieu-en-gezondheid/studiedagen/gezondmetverstand.

 

Pedagogische trefdagen van het COV in Hasselt(12 april '07) en Leuven(21 april '07)
Op een LOGO-infostand, met o.a. materiaal van Lekker Fris konden aanwezigen info vinden. Op een workshop werd dieper ingegaan op het thema. De inhoud van de workshop werd als volgt aangekondigd:

Laat een frisse wind door je klas waaien!Heb je je ooit afgevraagd waarom het vaak muf en benauwd is in een klas? Waarom verliezen leerlingen soms hun concentratie of hebben ze hoofdpijn?Voel je jezelf wel eens suf in de klas?
Het binnenmilieu van je klas kan je  vaak op een eenvoudige manier verbeteren. Ontdek in deze workshop hoe je probleemsituaties kan herkennen en hoe je ze kan aanpakken. Want gezonde binnenlucht in de klas is belangrijk voor iedereen op school!

informatiestand op de pedagogische trefdag van het COV  presentatie tijdens de pedagogische trefdag van het COV

Symposium Gezonde Scholen, 12 december 2006, Vlaams Parlement, Brussel
Infostand waar aanwezigen meer info konden krijgen.

infostand Symposium Gezonde scholen

LEKKER FRIS, werd samen met een ander MMK-project gekozen als laureaat van De Speciale Prijs Gezondheid & Milieu 2007,juni 2007

eeaward07Vrijdag 1 juni 07 vond in aanwezigheid van meer dan 400 persoonlijkheden van de economische en politieke wereld de officiële uitreiking plaats van de Belgian Environment en Energy Awards 2007. Meer dan twintig organisaties en bedrijvenfederaties verleenden hun steun, en meer dan honderd kandidaturen van hoge kwaliteit werden ingediend.

In deze wedstrijd werden er in het totaal 14 prijzen uitgereikt : drie individuele, zes institutionele en vijf speciale prijzen. Voor de speciale Prijs Gezondheid & Milieu 2007 hadden de Medisch Milieukundigen bij de LOGO's een dossier ingediendvoor twee projecten:

- LEKKER FRIS, een campagne en een project uitgewerkt om het belang van gezonde binnenlucht op een eenvoudige, verstaanbare manier ter sprake te brengen in de klas
- participatieproject:
de op inspraak gerichte studie over de besmetting door zware metalen van mensen die vlakbij een industriezone in de gemeente Beerse wonen.

Lees het volledige Eeaward MMKdossier (pdf, 1,04 MB)

We zijn heel tevreden met de appreciatie vanuit deze hoek, en willen van deze gelegenheid gebruik maken iedereen te bedanken die op een of andere manier meewerkte, advies of ondersteuning gaf aan het project en in het bijzonder de scholen die deelnamen aan het pilootproject.

 

Lees meer:


FORUM Binnenmilieu & Gezondheid op School, 25 oktober 2005, Brussel

Forum voor verschillende bovenlokale actoren van de setting onderwijs en en actoren die werken rond milieu en/of gezondheid op School.
Lees meer op www.mmk.be/onderwijs

presentatie op Forum Binnenmilieu & Gezondheid op School

 

© www.lekkerfris.be
een project van de MMK's bij de LOGO's en de afdeling Toezicht Volksgezondheid